Your Cart

Το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Όταν η πολυτέλεια γίνεται είδος πρώτης ανάγκης για τα άτομα με αναπηρία, εμείς, οι αρτιμελής, είμαστε υποχρεωμένοι να καταλάβουμε πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ξεχωριστός. Η πολυτέλεια δεν είναι είδος για εκλεκτούς, αλλά για όλους.

Πολλά πράγματα για τους περισσότερους είναι αυτονόητα, απλά και καθόλου δύσκολα. Και όμως, για μια μικρή μερίδα συμπολιτών μας, αυτά τα απλά και αυτονόητα, φαντάζουν πολυτέλεια! Τα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζουν, πολύ συχνά, εάν όχι πάντα, τους αναγκάζουν να μην μπορούν να απολαύσουν τις «δεδομένες» ανέσεις στο μπάνιο τους, όπως εμείς τις απολαμβάνουμε καθημερινά.

Η αρχή μπορεί να γίνει εκ των έσω λοιπόν!

ponte giulio elder lady studiobagno

Πλέον τα άτομα με αναπηρία μπορούν και έχουν την επιλογή να λειτουργούν αυτόνομα στον χώρο τους, χωρίς την βοήθεια κάποιου άλλου.

Δημιουργώντας, όχι μόνο ένα χώρο μπάνιου ο οποίος θα τους βοηθά να αυτοεξυπηρετούνται, αλλά και ένα χώρο μοντέρνου και σύγχρονου σχεδιασμού ταυτόχρονα.

Στις μέρες μας, τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από μια τεράστια συλλογή με εργονομικό σχεδιασμό, ειδικά για ΑμεΑ, η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ακόμη και από το πιο μοντέρνο μπάνιο.

ponte giulio elder man shower studiobagno

Πρώτο μας μέλημα όταν δημιουργούμε ένα τέτοιο χώρο μπάνιου είναι η τοποθέτηση μη ολισθηρού πατώματος, για να μην γλιστράει. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε όψεις, χρώματα και μεγέθη αντιολισθητικών πατωμάτων διαθέσιμα στην αγορά, τα οποία εύκολα κλέβουν την παράσταση.

wash basin chair bathroom studiobagno

Οι λεκάνες για ΑμεΑ, διαθέτουν ομαλές καμπύλες και τις κατάλληλες διαστάσεις έτσι ώστε να βοηθούν το άτομο με αναπηρία να έχει εύκολη πρόσβαση. Οι νιπτήρες από την άλλη, συνήθως τοποθετούνται σε απόσταση 70cm από το δάπεδο μέχρι το κάτω μέρος τους, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται με ευκολία από τον χρήστη του αμαξιδίου. Με αυτόν τον τρόπο, οι σωληνώσεις δεν θα παρεμποδίζουν τα γόνατα του. Ο έξυπνος σχεδιασμός των νιπτήρων αυτών, έγινε έτσι ώστε να είναι ρηχοί, με μικρή εσοχή στο μπροστινό τους μέρος και στρογγυλεμένες γωνίες για να ακουμπούν με άνεση οι αγκώνες. Τα ντους από την άλλη, είναι ορθογώνια και έχουν στρογγυλεμένες γωνίες για να παρέχουν την δυνατότητα να δεχθούν ειδικό κάθισμα. Ένας άλλος έξυπνος και εντελώς φιλικός προς τον χρήστη τρόπος για τις ντουζιέρες είναι οι λεγόμενες walk in showers. Οι κτιστές ντουζιέρες, με συγκεκριμένο σύστημα εφαρμογής υλικών, είναι άνετες για την διακίνηση των αμαξιδίων και πάνω από όλα ασφαλή σε όλα τα επίπεδα.

bathroom ponte giulio studiobagno

Τα αξεσουάρ σε ένα τέτοιο χώρο μπάνιου, είναι απαραίτητα και απίστευτα βοηθητικά για τα ΑμεΑ. Κάθε μικρή λεπτομέρεια, έχει την δική της ξεχωριστή σημασία. Τοποθετώντας λοιπόν τα κατάλληλα αξεσουάρ, κάνεις ευκολότερη την χρήση του μπάνιου και πιο ασφαλή. Οι βοηθητικές χειρολαβές και τα ειδικά καθίσματα θα πρέπει να είναι τοποθετημένα κατά μήκος όλου του μπάνιου και είναι Must. Εκτός αυτού είναι η τελευταία πινελιά που θα δώσει ένα ξεχωριστό αίσθημα πολυτέλειας στον χώρο.

ponte giulio chairs studiobagno

 

Να θυμάστε ότι η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη, αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια.

Και έτσι χωρίς πολλά-πολλά, καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα μπάνιο, ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

Ένα μπάνιο, όμορφο, μοντέρνο και πάνω από όλα ασφαλή για εσάς. Ένα χώρο για την δική σας υγιεινή φροντίδα και αναζωογόνηση. Ένα χώρο όλο δικό σας, γιατί σας αξίζει το καλύτερο, γιατί έχετε το δικαίωμα να απολαμβάνεται τα ίδια εφόδια και τις ίδιες απολαύσεις στην ζωή με όλους εμάς.

Γιατί εσείς είστε το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και δικαιούστε το ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Elena Kyriacou

Marketing Executive

Wishlist 0
Continue Shopping